lördag 18 juli 2015

Om socialnämndens prioriteringar.

Nyligen kunde vi i tidningarna läsa att det finns personer, som tvingas övernatta i hamnterminalen. Detta är självfallet en situation, som inte är värdigt den rika sjöfartsstaden Mariehamn. För det är väl inte synen av övernattande ålänningar, som vi vill att de, som anländer med den första morgonfärjan till Vikingterminalen ska mötas av?
Vi inom Åländsk Demokrati är väldigt bekymrade över den uppkomna situationen.
Har vi inte råd att hjälpa dom som redan är här, men nog råd att ta emot flyktingar?
Vi prioriterar ålänningarna i vår politik. Både personer, som bor på Åland och sådana, som av olika orsaker har flyttat från Åland. Vi prioriterar dem framför personer, som kanske inte ens känner till att Åland existerar. 
Politik är prioritering.
De, som inte ens kommit till Åland anser vi att man hjälper bättre och billigare där de är.
Vi såg att Ingvar Kamprad skänkte 350 miljoner kronor till syriska flyktingläger. Vi har inte sett att någon kallat honom rasist. Om man däremot lägger fram detta som ett förslag, så får man – speciellt på Åland – lätt denna stämpel.
I Nyan (15/7) kunde vi läsa: ”Det finns ingen plan i nuläget att starta något projekt från stans sida för hemlösa som grupp” Är detta en socialnämnd värd namnet? Tidigare fanns det dock pengar för att göra upp en integrationsplan.
Vi inom Åländsk Demokrati anser att den uppkomna situationen måste lösas av Socialnämnden i Mariehamn. Omgående. Alla ålänningar har rätt till att må bra"
Detta är vår prioritering. Vi prioriterar kanske annorlunda? Är vi det enda alternativet?


Stephan Toivonen för
Åländsk Demokrati ubv


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar